Σελίδες

Κυριακή, Αυγούστου 12, 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ


Αυτό που δεν συνειδητοποιείται είναι ότι ακριβώς αυτή η τάση της ανθρώπινης διάνοιας να "υποβιβάζει" την ζωντανή σοφία σε συμπαγή γνώση βρίσκεται στο στόχο της παράδοσης της Σοφίας. Μοιάζει με ένα δούρειο ίππο που προσφέρει μεν την ασφάλεια της γνώσης αλλά τελειώνει με την απώλεια ακριβώς εκείνου που ανεζητείτο. Ένας Διδάσκαλος της Σοφίας είναι κάποιος που έχει αφήσει πίσω του κάθε ταύτιση με τη γνώση. Δεν καλλιεργεί τον τομέα της γνώσης διότι γνωρίζει ότι ό ίδιος είναι ένα με το πεδίο - είναι ο γεωργός και ο σπόρος.
 Για εκείνους ωστόσο που έχουν προσελκυστεί από τις διδασκαλίες μου μπορεί να υπάρχει μια τάση να εστιάζονται στη δόμηση της ανταχκαράνα, σε συνδυασμό με μια αυξανόμενη εξάρτηση για απόκτηση εσωτερικής γνώσης και εσωτερικών επαφών. Αυτή η εξάρτηση από εκείνο που βρίσκεται έξω από τον εαυτό μπορεί να φέρει ατροφία στη ικανότητα του εαυτού για αυτάρκεια που είναι εγγενής στην άμεση βίωση της καρδιάς. Γι αυτό το λόγο αποδίδω πάντα έμφαση στην υπηρεσία.

 (Μπρους Λάιον)




ΑΥΤΟΜΥΗΣΗ: Στην τελική ανάλυση η ζωή σας θα πρέπει να αναβλύζει άμεσα και αυθεντικά από το δικό σας πηγάδι, εκπηγάζοντας από την ίδια σας την συνταύτιση με τον Θεό Πατέρα. Η εξάρτηση από δασκάλους, Διδασκάλους, και συνείδηση δεν μπορεί να μας πάει πιο πέρα. Με αυτό εδώ το έργο προτίθεμαι να ενθαρρύνω όσους είναι έτοιμοι από εσάς να διεκδικήσετε την έμφυτη ελευθερία σας οι ίδιοι. Ο μυημένος είναι πάντα αυτό-μυούμενος  αποκτώντας πρόσβαση σε όλο και πιο βαθιά επίπεδα της ύπαρξής του/της. Μπορεί μεν να υποστηρίζονται από άλλους σε εκείνη τη διαδικασία, αλλά πρέπει να φτάσουν τα δική του θέληση και να σταθούν μόνοι στην ταύτισή τους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Εχω επισημάνει ότι αυτή εδώ η εργασία είναι μέρος της επόμενης αποκάλυψης της προαιώνιας σοφίας - μια αποκάλυψη που θα ολοκληρωθεί γύρω στο 2025. Αυτή η εργασία εδώ είναι σαν μια πρώιμη νεροποντή από το σύννεφο βροχής που θα πέσει εκείνο τον καιρό. Αυτή η νεροποντή δίνεται για να κατασιγάσει τη δίψα εκείνων που έχουν αφομοιώσει και έκαναν χρήση της προηγούμενης παράδοσης αλλά και για να μουσκέψει το έδαφος για τον σπόρο που καταφθάνει


ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία παραδείγματος χάριν θα προκύψει από ψυχές πρόθυμες να εγκαταλείψουν την ταύτιση τους με μια ορισμένη παράδοση και να είναι το πνεύμα της σχέσης μεταξύ των παραδόσεων.


ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΥΚΤΑ: Η σκοτεινή ενέργεια είναι το ενεργό υπόστρωμα του κόσμου, και όλα τα άλλα είναι μια μορφή τροποποίησης εκείνης της βασικής ενέργειας, ακριβώς όπως ψυχή και προσωπικότητα είναι τροποποιήσεις της πρωταρχικής μονάδας
Σύντομα θα ξέρουμε ότι φως και υψηλής ενέργειας σωματίδια είναι απλώς μια μορφή που προσλαμβάνει η σκοτεινή ενέργεια.
Σκοτεινή ενέργεια και σκοτεινή ύλη είναι οι αντιστοιχίες του αιθερικού και φυσικού πεδίου της ύλης – ή του αφηρημένου και συγκεκριμένου νου
……..η σκοτεινή νύχτα της ψυχής". Την πρώτη σκοτεινή νύχτα την βιώνει στην πραγματικότητα η προσωπικότητα, όταν είναι εν μέρει μόνο συγχωνευμένη με την ψυχή, και αυτό που αποκαλύπτεται στην ταυτότητα μέσα σε εκείνο το σκοτεινό φως, είναι ότι στην πραγματικότητα ΕΙΝΑΙ η προσωπικότητα και ότι επομένως η ίδια είναι το εμπόδιο για την έν-χυση της ψυχής.
Η δεύτερη σκοτεινή νύχτα εντοπίζεται (εάν μια τέτοια λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί) μεταξύ ψυχής και πνεύματος, ή της ψυχής και της μονάδας. Περνιέται μεταξύ του Τρίτου και του Τέταρτου βαθμού και είναι, τι ειρωνεία, αποτέλεσμα επιτυχίας και όχι αποτυχίας.

ΜΥΗΣΕΙΣ: Η περίοδος μεταξύ 2000 και 2025 παρέχει επίσης μια τέτοια ευκαιρία και θα επιτρέψει σε πολλά μέλη της ανθρώπινης οικογένειας για να λάβουν τη δεύτερη, την τρίτη και ακόμη και την τέταρτη μύηση. Είναι ενδιαφέρον ότι στο κέντρο αυτής της περιόδου έχουμε την ημερομηνία του 2012, η οποία αρχίζει να δεσπόζει στη συλλογική ψυχολογία.


ΑΓΩΝΑΣ: Ενας από τους λόγους για την παράδοση αυτής της διδασκαλίας τώρα είναι να ενισχυθεί το πνεύμα των μαθητών, προετοιμάζοντάς τους για μια παρατεταμένη περίοδο έντονου αγώνα που επίκειται.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Η μονάδα είναι σχετικά αθάνατη από την σκοπιά της προσωπικότητας - "διαρκεί για μία μανβαντάρα.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Μέσα στη σφαίρα της εξελικτικής αφύπνισης οι μορφές και η συνείδηση εξελίσσονται και καθίστανται όλο και πιο λεπτοφυείς και διαπερατές. Το δεσπόζον άκρο της εξέλιξης της συνείδησης γεννοβολά διαρκώς νέες θεάσεις, και κάθε θέαση δυνάμει να υπερβεί και να συμπεριλάβει [αφομοιώσει] το προηγούμενο επίπεδο. Οπότε δεν υπάρχει τελειωμός σε σφαίρες και πεδία. Κάθε φορά ένα νέο επίπεδο πραγμάτωσης προσεγγίζεται και τότε μπορούμε να ρωτήσουμε: "Που λαμβάνει χώρα αυτή η πραγμάτωση;" Ποια είναι η σφαίρα που περιέχει τη σφαίρα πάντων όσων είναι προς το παρόν γνωστά, και ούτω καθ' εξής; Υπό την εξελικτική έννοια δεν υφίσταται κάποιο τέρμα, ένα "μέρος" όπου μπορεί να βρεθεί το πνεύμα. Υπάρχει μονάχα το ταξίδι που το ίδιο το πνεύμα κάνει. Καθώς κάνει αυτό το ταξίδι ξεφορτώνεται το ένα επίπεδο χρόνου και χώρου μετά το άλλο.
Αυτή η εξελικτική αφύπνιση θα συνεχιστεί όσο το σύμπαν θα συνεχίζεται, αλλά είναι πιθανό να ξυπνήσεις μέσα στο ταξίδι και να συνειδητοποιήσεις ποιος το ταξιδεύει. Αυτό είναι το άλλο νόημα της απειροσύνης και του φιδιού που τρώγει την ουρά του. Ριζοσπαστική αφύπνιση.

ΑΦΥΠΝΙΣΗ: Η ριζοσπαστική αφύπνιση λαμβάνει χώρα όταν το αυτοσυνείδητο άτομο ξαφνικά και ριζικά έχει εμπειρία του εαυτού ως η Μια Ζωή.

3η ΜΥΗΣΗ: Παρουσιάζεται η ευκαιρία για πολλούς μαθητές να κάνουν τη μετάβαση από το διανοητικό στο βουδικό πεδίο, κι αυτό το αποκαλούμε Τρίτη Μύηση.

ΠΕΔΙΑ: …….ότι το ύψιστο (πεδίο, σφαίρα, ενέργεια κλπ) όχι μονάχα υπερβαίνει και εμπεριέχει το κατώτερο, αλλά και είναι παρόν "εντός" του.

Είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τα πεδία ως επταπλές διαιρέσεις τακτοποιημένα το ένα πάνω από το άλλο. Στην πραγματικότητα είναι σφαίρες που διαπερνούν η μια την άλλη με έναν εξαιρετικά πολύπλοκο τρόπο

………..συμπαντική ψυχή. Στις εκατοντάδες δισεκατομμυρίων γαλαξιών, με τις εκατοντάδες δισεκατομμυρίων αστεριών ο κάθε ένας, η συμπαντική ψυχή πειραματίζεται με τη βιολογική ζωή και τη συνείδηση σε κλίμακες χρόνου που είναι πολύ δύσκολο να συλληφθούν. Πολιτισμοί πάνε και έρχονται μέσα στον Σύμπαντα Κόσμο, ακριβώς όπως κάνουν στο γαλαξία μας, στο ηλιακό σύστημά μας και στον πλανήτη μας. Η συμπαντική ψυχή τρυγάει τον κάθε πολιτισμό κι αυτό είναι που καθιστά εφικτό να επιταχύνεται η εξέλιξη. Αυτό που κάποτε χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια μπορεί τώρα να συντελεστεί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, μετά χιλιάδες και μετά εκατοντάδες και μετά δεκάδες χρόνια. Ο τωρινός πολιτισμός πάνω στη Γη τελικά θα λάβει τέλος ακριβώς όπως τελειώνει και η ζωή ενός ατόμου. Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι η επιβίωση του πολιτισμού αλλά αυτό που αποκομίζεται. Επομένως η εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης πάνω στη Γη είναι πιο σημαντική από ό,τι είναι η επιβίωση της ανθρώπινης ζωής.

ΜΙΖΕΡΙΑ Ή ΕΠΕΚΤΑΣΗ: Καθώς οι πόροι του πλανήτη Γη αρχίζουν να περιορίζονται, καθώς το κλίμα αλλάζει, καθώς ο πληθυσμός αυξάνει πιεστικά, η ανθρωπότητα θα συνεχίσει άραγε να ανελίσσει την συνείδησή της σε μια διευρυνόμενη αγάπη, ή θα αρχίσει να μαραζώνει και να δαπανά όλο της το εξελικτικό δυναμικό σε προσπάθειες της με κάθε τίμημα παράτασης της φυσικής επιβίωσης; Αυτή είναι η ίδια πρόκληση που αντιμετωπίζει το άτομο κατά την δεύτερη επιστροφή του Κρόνου. Θα εστιάσουν άραγε [οι άνθρωποι] αποκλειστικά την προσοχή στην υγεία τους και την παράταση των γηρατειών για το φόβο του θανάτου; Θα γίνουν άραγε μίζεροι και εστία παραπόνων και βάρος για την επόμενη γενιά, ή θα συνεχίσουν να επεκτείνονται και να προσφέρουν το απόσταγμα της ζωής τους - σε μορφές και συνείδηση - σε μια κατάδειξη γενναιοδωρίας που θα διασφαλίζει τη διαρκή ροή εξελικτικής ανάπτυξης;


ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΥΗΣΗ:΅Σκεφθείτε ότι ήταν σε θέση να λάβουν μύηση κατά τους Παγκόσμιους Πολέμους περισσότερα ανθρώπινα όντα από κάθε άλλη εποχή πριν. Τούτο διότι η κρίση εξαναγκάζει σε επιλογή. Οταν βρίσκεστε στην τάφρο και ο φίλος πλάι σας έχει πυροβοληθεί ή η πατρίδα σας έχει υποταχθεί, θα πρέπει να κάνετε τις επιλογές σας. Πολλές σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες είναι δυνατό να γίνουν. Η επιβίωση της μορφής δεν είναι πάντα τόσο σημαντική όσο η αγάπη. Η αγάπη δεν είναι πάντα τόσο σημαντική όσο ο σκοπός της ψυχής.

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ:σχετικά με την "εξωγήινη ζωή", ότι δεν αναφέρομαι σε τίποτε μικρά πράσινα ανθρωπάκια που καταφθάνουν με κάτι μεταλλικά σκάφη πιο γρήγορα και από το φως. Το όνειρο να γλυτώσουμε από το θάνατο ή τη φυσική εξάλειψη με την τεχνολογία ή την ευφυΐα των διανοιών μας (ή και άλλων ανθρώπων) είναι ακριβώς ένα όνειρο. Η τεχνολογία και η δημιουργικότητα δεν θα "σώσουν την ανθρωπότητα". Η αγάπη, ναι. Οι κοσμικές αποστάσεις εντελώς απέραντες. Δεν θα τις ταξιδεύουμε με το σώμα μας ή με διαστημόπλοια, όσο έξυπνοι κι αν γίνουν οι επιστήμονές μας. Δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε το χώρο. Ο Κρόνος είναι ένας περιορισμός χρόνου/χώρου. Δεν μπορεί να τον υπερβεί εκείνο που είναι περιορισμένο στο χρόνο και στο χώρο. Οι εξωγήινοι δεν θα έρθουν να μας βοηθήσουν. Όχι τουλάχιστον προτού αναγνωρίζουμε ότι εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ οι εξωγήινοι. Έχουμε ήδη έλθει.

ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ: Η πλήρης περιστροφή της τροχιάς του δικού μας ήλιου γύρω από την μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας διαρκεί περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια.

ΣΩΜΑ ΗΛΙΟΥ: …..το φυσικό σώμα του ήλιου είναι ένα άστρο τρίτης ή τέταρτης γενεάς μέσα στο γαλαξία. Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα μορφή του προήλθε από τη συμπύκνωση ύλης που ενσωμάτωναν προηγουμένως δύο ή τρεις άλλοι ήλιοι.

ΕΤΟΣ 2012: Η αληθινή δυναμική του φαινομένου του 2012 είναι ο αναπροσανατολισμός της ανθρώπινης συνείδησης στη μονάδα της όψης Ζωή καθώς αυτός ο ενδότερος κεντρικός πνευματικός ήλιος μας διαποτίζει με το σκοτεινό του φως.

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ: σχόλιο σχετικά με τις διδασκαλίες για την ομοφυλοφιλία και την ταύτιση με άλλο φύλο. Υπάρχουν πολλά ακόμη που καταπιέζουν στις δυτικές πνευματικές παραδόσεις σε αναφορά με την σεξουαλικότητα και συχνά παίρνουν την μορφή φόβου, που μασκαρεύεται σε ηθική ακεραιότητα. Και πάλι, η τελευταία φάση [η δεύτερη] των διδασκαλιών είχε δοθεί πριν την σεξουαλική επανάσταση του εξήντα κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Φυσικά η ίδια η ψυχή δεν έχει φύλο και εκφράζεται στις ενσαρκώσεις τόσο με αρσενική όσο και θηλυκή μορφή. Ενας τρόπος να δεις την ομοφυλοφιλία και την ταύτιση με άλλο φύλο είναι η παλινδρόμηση - μια απόρριψη από την προσωπική ταυτότητα της επιλογής του φύλου που έκανε η ψυχή για την ενσάρκωση. Ενας άλλος τρόπος να δεις την ανάδυση ενός παγκόσμιου συρμού που εκφράζει μια συγχώνευση αλλά και σύγχυση και μια προθυμία να αγκαλιαστούν και οι δύο πόλοι είναι εκείνο που είναι υπερβατικό. Καθώς αναδύεται η ψυχή βρίσκει δυσκολία να προσδιορίσει την ταυτότητά της με ένα φύλο, φυλή, τάξη, ιδεολογία και ούτω καθ εξής. Αυτή είναι η συμπαντική φύση της ανάδυσης της ψυχής. Από αυτή την άποψη εκείνοι που έχουν πειραματιστεί και σπρώξει τα όρια  του φύλου μπορούν να ιδωθούν ως εξελικτικοί πρωτοπόροι μάλλον παρά ως οπισθοδρομικοί. Το ακραίο τεστ είναι πάντα η αγάπη. Προκύπτει περισσότερη αγάπη, ανεκτικότητα και κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης από τον πειραματισμό;

Η Θεία αγάπη - το χάσιμο του εαυτού σου στην υπηρεσία εκείνων που δεν γιγνώσκουν εαυτόν ως το Ενα είναι ο τελικός στόχος του δεύτερου συστήματος και εν-σωματώνεται από το Χριστό. Απαιτείται Θέληση προκειμένου να είσαι ατραπός απελευθέρωσης και αυτή είναι η πρώτη ανάπτυξη εκείνης της ποιότητας που θα χαρακτηρίζει το επόμενο σύστημα……Βλέπουμε τον εαυτό μας στο γεμάτο αγάπη βλέμμα του άλλου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΥΗΣΗΣ : Η μύηση είναι μια σπειροειδής κυκλική διαδικασία και ένας μαθητής προετοιμαζόμενος για τον τρίτο βαθμό θα πρέπει να έχει επίσης εμπειρίες  συνείδησης πέμπτου ή τέταρτου βαθμού συνείδησης σε ρυθμικά διαλείμματα, έστω κι αν δεν έχουν διάρκεια. Το βαθύτατο της πραγμάτωσης/συνειδητοποίησης αφορά εκείνο που είναι ήδη αυθύπαρκτο και προφανές, αλλά παραμένει απαρατήρητο στην επίγνωσή μας. Το πνεύμα δεν βρίσκεται κάπου αλλού,  αλλά στα μύχια του πυρήνα της καθημερινής μας εμπειρίας.


ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΟΕΚ: Ο ενεργός αντίκτυπος που ασκεί ο μυημένος τρίτου βαθμού πάνω σε εκείνους που είναι κατώτερου βαθμού, μπορεί να συνοψιστεί στα λόγια "αυτεπάγγελτος ξεσηκωμός"….
Οι μυημένοι τρίτου βαθμού εκλαμβανόμενοι ως ένα όλο, διαμορφώνουν τον όμιλο που είναι γνωστός ως ο Νέος Ομιλος των Εξυπηρετητών του Κόσμου.
………..ολοένα πιο πολλοί μυημένοι λαμβάνουν τον τρίτο βαθμό το αποτέλεσμα γίνεται αισθητό πάνω στο φυσικό πεδίο ως ελάττωση των φόβων για επιβίωση……
.....Διαμορφώνουν ένα όμιλο που έχει επιβληθεί στον θάνατο και γι αυτό είναι σε θέση να αντιπαλεύει τις δυνάμεις του φόβου και υλισμού που εξακολουθούν να επικυριαρχούν


ΕΝΟΙΚΟΣ: Ο Ενοικος γνωρίζει τους δρόμους της γης και μάλιστα η λειτουργία του είναι να εκπαιδεύει και να ενημερώνει την ψυχή σχετικά με την ενύπαρξη στη γη κατά το ίδιο τρόπο που η λειτουργία της ψυχής είναι να αγαπά τον Ενοικο και να επανολοκληρώνει την ζωή του  συνειδητά επιστρέφοντας στο πεδίο της κοσμικής επίγνωσης………. Ο Ενοικος είναι πολύ κυνικός σχετικά με την αγάπη και μάλιστα είναι η κύρια πηγή προδοσίας αυτής της αρχής. Ταυτόχρονα ο Ενοικος αρέσκεται ο ίδιος να αγαπάται και μάλιστα ο Ενοικος θα καταστεί ο ακρογωνιαίος λίθος μέσα στον εξώτερο κόσμο δια του οποίου θα είναι σε θέση να εκφραστεί  η αρχή αγάπη.

Ο Ενοικος είναι εκείνο το μέρος κάθε ολότητας που έχει επιλέξει την έξοδο από το φωτισμένο κέντρο προκειμένου να πάρει εκείνο το φως μέσα στο πιο υλικό μέρος του συστήματος. Ως αποτέλεσμα της ενάσκησης της ελευθερίας της βουλήσεως στην υπηρεσία της αγάπης, μαθαίνει την αυτοδυναμία, την υπομονή και την ανεξαρτησία. Ο Σανάτ Κουμάρα χαρακτηρίζεται ως θείος στασιαστής, και συνδέεται τόσο με τον Λούσιφερ [Εωσφόρο] όσο και τον Κρόνο στην λειτουργία που επέλεξε για την δόμηση μιας γέφυρας μέσα στο κατώτερο σύστημα. Εκείνα τα μέρη που παρουσιάζουν την πιο μεγάλη αντίσταση σε ένα σύστημα, άπαξ και ανυψωθούν μέσα στο ανώτερο σύστημα διαμορφώνουν μέρος του πυρήνα του και βάση για περαιτέρω ανάληψη.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: Όπως η ψυχή εμφανίζεται στην προσωπικότητα ενδεδυμένη μέσα τα περιβλήματα της προσωπικότητας έτσι και η μονάδα είναι ενδεδυμένη μέσα στην τριάδα. Το άτμα είναι το όχημα δια του οποίου γίνεται επαφή με τη μονάδα ακριβώς όπως το μάνας είναι το όχημα επαφής με την ψυχή. Η ψυχή αποκτά επίγνωση της μονάδας μέσω του Αγγέλου( Παρουσίας)  που επικαλύπτει αλλά και αποκαλύπτει την όψη ζωή ………..ο Άγγελος ( Παρουσίας) μπορεί να ιδωθεί ως η όψη ζωή του Ηλιακού Αγγέλου όπως εκφράζεται μέσω της τριάδας

ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΛΑΝΘΑΝΟΝΤΑΗ μορφή εμπεριέχεται στην Ψυχή που εμπεριέχεται στο Πνεύμα. Πλην όμως Ψυχή και Πνεύμα είναι επίσης κουλουριασμένα ή λανθάνοντα μέσα στη Μορφή.

2η ΜΥΗΣΗ: Το αποτέλεσμα της δεύτερης μύησης στη ζωή του μαθητή είναι η ελευθερία από την πρωτοκαθεδρία της φύσης της επιθυμίας και μια επέκταση της συνείδησης που του επιτρέπει να βρει το δικό του τομέα υπηρεσίας και τον από ψυχής όμιλο μέσα στον οποίο διαμορφώνει ένα ουσιώδες μέρος.
………μετατροπή που γίνεται εκεί γύρω στη δεύτερη μύηση, όταν από παραλήπτης γίνεσαι αναμεταδότης ψυχικής ενέργειας

Ο αποδεχθείς μαθητής είναι αυτός μέσα στον οποίο ο Χριστός έχει ήδη επιστρέψει. Η τάση της ζωής δεν είναι τόσο τάση ζήλου, όσο ακτινοβολίας. Φανταστείτε τη γη ως ένα ακτινοβόλο σημείο ενέργειας και την ανθρωπότητα ως το κεντρικό σημείο σε εκείνη την ακτινοβολία.


ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ: Εξω από το ηλιακό βρεφοκομείο ο γαλαξίας και το σύμπαν είναι τόπος μεγάλου κινδύνου και ευκαιρίας. Μια ανεπαρκής αναλογία θα ήταν το σχολείο και η αποφοίτηση από αυτό βγαίνοντας στον κόσμο. Στο σχολείο υπάρχουν κανόνες, τάξεις και τελετές αποφοίτησης. Οι μαθητές μπορεί να είναι απείθαρχοι  και να παραβιάζουν τους κανόνες ή μπορεί να είναι υπάκουοι και προσεκτικοί στο μάθημα. Τίποτε όμως δεν εγγυάται την επιτυχία είτε στις εξετάσεις είτε έξω στον ευρύτερο κόσμο. Μερικές φορές ο απείθαρχος σπουδαστής δείχνει μια ανεξαρτησία πνεύματος και μια δημιουργική διάσταση που εξυπηρετεί ως ένα καλό θεμέλιο για πλάγια σκέψη και ευρηματικότητα. Άλλες φορές εκείνη η εξέγερση οδηγεί σε απόσυρση και άρνηση να παίζεις εποικοδομητικό ρόλο στην ευρύτερη κοινωνία.


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΗΣ: Ο ουσιώδης παράγοντας είναι μια υγιής αυτοεκτίμηση που προέρχεται από το ότι αγαπήθηκες και εκτιμήθηκες τόσο  εσωτερικά όσο και εξωτερικά ανεξάρτητα από το πόσο καλά ή άσχημα συμπεριφέρθηκες σύμφωνα με τα πρότυπα  των γονέων, του σχολείου ή της κοινωνίας. υπό Χριστιανική ορολογία η ψυχή είναι εν χριστώ. Ακόμα κι όταν το ανθρώπινο όν έχει ζήσει παραβατικά ή  κάνοντας κακό στους άλλους, αν η ψυχή εξαίφνης ξεπροβάλει τότε το άτομο μπορεί να αποβεί δύναμη σωτηρίας ειδικά και ουσιαστικά για τους άλλους που έχουν διαβεί ή διαβαίνουν ένα παρόμοιο μονοπάτι.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Η ειρωνεία της σχέσης είναι ότι τελικά οι σπουδαστές είναι πιο προχωρημένοι από τους δασκάλους. Και αυτό αληθεύει κατ' ανάγκην διότι ζούμε μέσα σε ένα σύμπαν που εξελίσσεται. Τ ργα γ ποι κκενος ποισει, κα μεζονα τοτων ποισει[1]. Κάθε γνήσιος δάσκαλος το ξέρει αυτό και ξέρει ότι το μόνο που κρατά στα χέρια είναι η προβολή της λαχτάρας της ίδιας της ζωής να αποκαλυφθεί στον εαυτό της.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: Ολες μου οι διδασκαλίες για τον αποκρυφιστικό διαλογισμό έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να γεφυρωθεί εκείνη η ανταχκαράνα σε άτομα και ομίλους ως μέρος του πλανητικού έργου της επιδιόρθωσης της διάσπασης στο κοσμικό της αντίστοιχο.

ΠΕΠΤΩΚΟΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ: ……….επιλέγουμε να εγκαταλείψουμε τις φωτεινές περιοχές και κατερχόμαστε μέσα στο σκότος της ύλης, τρέφοντας την υπερβολικά ίσως αισιόδοξη αυτοπεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε ζωή μέσα στα βάθη και να επιστρέψουμε. Αυτή είναι η παρόρμηση της μονάδας πρώτης ακτίνας και όλοι μετέχουμε σε αυτή την πνευματική ιστορία του ασώτου κοσμικού υιού. Διαχωρισμένοι στη συνείδηση από το κοσμικό φως και αγάπη οφείλαμε για να επιβιώσουμε να κάνουμε πράγματα που αντιβαίνουν στους ανώτερους νόμους. Αυτό δημιουργεί κάρμα αλλά αναπτύσσει επίσης νοημοσύνη και επινοητικότητα που είναι άγνωστες στις ανώτερες σφαίρες. Ένας από τους ρόλους του Ενοίκου είναι να εν-ΜΟΡΦΩΣΕΙ [2] την ψυχή - να εκπαιδεύσει την ψυχή αναφορικά με τους τρόπους του υλικού κόσμου και να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στην υλική εμπειρία.

ΓΗ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ: Αυτή η στροφή στην αντίληψη περί της Γης από παραλήπτη κοσμικής βοήθειας σε σταθμό διαβίβασης [κοσμικής βοήθειας] είναι μεγάλης σημασίας. Όταν για παράδειγμα χρησιμοποιούμε την Μεγάλη Επίκληση, αντί να οραματιζόμαστε τις ενέργειες του φωτός, της αγάπης και της δύναμης να κατεβαίνουν πάνω στη γη, μπορούμε να τις οραματιζόμαστε να ρέουν μέσω της γης.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ : Κεραυνός είναι το πέρασμα ενέργειας από το αιθερικό σώμα του πλανήτη στο φυσικό….Όταν πέφτει ο κεραυνός στη γη η διαφορά φορτίου μεταξύ του κάτω μέρους των νεφών και του εδάφους καταλήγει στην εξαπόλυση ηλεκτρικών χειμάρρων που αποκαλούνται "ηγέτες". Όταν αυτοί οι ηγέτες συναντώνται, τότε λαμβάνει χώρα η εκφόρτιση ενέργειας που προκαλεί αστραπή

ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ: Οι γαλαξιακές ζωές αλληλενεργούν πάνω στο συμπαντικό αστρικό πεδίο και έτσι αυτή η ενέργεια διαπερνά τις σφαίρες τους κατά τον ίδιο τρόπο ο άντρας και η γυναίκα μ τον έρωτα αποκτούν πρόσβαση σε μια νέα ενέργεια που αλλάζει και αναδιατάσσει τις ζωές τους.

Όταν σμίγουν οι γαλαξίες υπάρχει μια συγχώνευση των μαύρων τρυπών που αντιπροσωπεύουν την μοναδιαία ζωή. Υπάρχει επίσης μια διάδραση μεταξύ των ζωών των αστέρων. Ένα σημαντικό ποσοστό των συστημάτων  διπλού αστέρα στον γαλαξία μας είναι το αποτέλεσμα του σμιξίματος με μικρότερους γαλαξίες ενώ ο γαλαξίας μας προς το παρόν βρίσκεται σε διαδικασία αφομοίωσης ενός αριθμό γαλαξιών δορυφόρων του.


ΑΓΑΠΗ: Αφήστε κατά μέρος τις διδασκαλίες και όλες τις ιδέες[3] προκειμένου να εισέλθετε στον κόσμο που είναι  η αγάπη.
Να είστε το πνεύμα της αγάπης και της αδελφότητας που διακινείται μέσα στον κόσμο, μια ενσωμάτωση των αρχών που έχετε αποζητήσει να μάθετε και να διδάξετε.

Η Νέα Παγκόσμια Θρησκεία παραδείγματος χάριν θα προκύψει από ψυχές πρόθυμες να εγκαταλείψουν την ταύτιση τους με μια ορισμένη παράδοση και να είναι το πνεύμα της σχέσης μεταξύ των παραδόσεων

 ΕΤΟΣ 2025: Στα χρόνια πριν το 2025 αφήστε κάθε προσκόλληση σε αυτές τις διδασκαλίες και σε εμένα ως Διδάσκαλο και σε κάθε καθοδήγηση .Εστιάστε τη επίγνωσή σας στον αναδυόμενο Διδάσκαλο μέσα στην καρδιά σας. Επιτρέψτε η ζωή σας να οδηγείται όλο και πιο πολύ από αυτό το ζωντανό πηγάδι και αφήστε την καρδιά να υπηρετεί ως η ληδία λίθος όλων των δραστηριοτήτων και σχέσεών σας. Προσέξτε ιδιαίτερα εκείνους με τους οποίους συνηχεί βαθιά η καρδιά σας και πλησιάστε τους. Θα τους βρείτε σε όλες και διάφορες παραδόσεις και θα δείτε να έχουν ιδέες και ευθυγραμμίσεις που μπορεί να διαφέρουν πολύ από τις δικές σας.